Hoofdprijs Noord-Holland en Overijssel

De hoofdprijs van de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij van 30 miljoen euro netto is gevallen op lotnummer AS 98235. Dit lotnummer werd als twee halve Oudejaarsloten verkocht bij verkooppunten in de provincie Noord-Holland en Overijssel. De bezitters van deze twee halve Oudejaarsloten winnen hiermee beiden een bedrag van 15 miljoen euro netto.

“Allereerst wil ik de kersverse multimiljonairs van harte feliciteren. Het nieuwe jaar begint op deze manier wel heel mooi”, aldus Frans van Steenis, algemeen directeur van de Nederlandse Staatsloterij. “Ik ben er trots op dat wij bij onze Oudejaarstrekking in totaal ruim 67 miljoen euro netto uitkeren aan onze winnaars. Met deze allergrootste prijzenpot van Nederland hebben we vele spelers een mooi begin van 2016 gegeven. De Oudejaarstrekking had de afgelopen dagen weer heel Nederland in z’n greep, niet in het minst ten gevolge van de 250 gitzwarte MINI’s die in ons prijzenpakket zaten! Er werden in totaal ruim 4,56 miljoen lotnummers verkocht, ruim een half miljoen meer lotnummers dan afgelopen jaar.”

De winnaars van de Hoofdprijs zijn zeer binnenkort van harte uitgenodigd op het kantoor van de Nederlandse Staatsloterij voor een gesprek met de prijswinnaarsbegeleider en een feestelijk glas champagne.

In totaal zijn door deelname aan de Staatsloterij en Miljoenenspel in het jaar 2015 maar liefst 38 spelers (multi)miljonair geworden. In 2014 werden 28 spelers (multi)miljonair en keerde de organisatie 447 miljoen euro netto uit aan prijzengeld.